Schedule

First we would like to thank our sponsors who helped us pay for the rooms rental:

Amphithéâtre Z
Fotango room
Amphithéâtre Paul Painlevé
O'Reilly room
Amphithéâtre Y
ActiveState room
Fotango O'Reilly ActiveState

Talks in bold type have been confirmed by their respective speakers.

Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday

Thursday, 24 July 2003

Time Fotango O'Reilly ActiveState
09:00 Christophe Mertz - ‎Tk::Zinc: an OpenGl replacement to Tk::Canvas‎ (40 min, ) [GUI] Gabor Szabo (‎szabgab‎) - ‎Debugging Perl - using the available debuggers‎ (40 min, ) [Testing] Robin Berjon (‎robinberjon‎) - ‎Introducing PerlSAX‎ (40 min, ) [XML]
09:40
09:45 Jürgen Christoffel (‎JC‎) - ‎Visualizing Data with Curses.pm and Tk::Text‎ (20 min, ) [GUI] Gabor Szabo (‎szabgab‎) - ‎Writing your own Debugger for Perl‎ (20 min, ) [Testing] mirod - ‎So Many Ways to Rome - Putting XML modules to the task ‎ (45 min, ) [XML]
10:05
10:10 Jerome Quelin (‎jq‎) - ‎Polyglot Perl‎ (20 min, ) [War] Karen Pauley - ‎TIMTOWTDI - A Manager's Nightmare‎ (20 min, ) [Testing]
10:30 ‎Coffee break‎ (30 min)
11:00 Jos Boumans (‎kane‎) - ‎POE to the Rescue‎ (40 min, ) [Networking] Claes Jakobsson (‎claes‎) - ‎Making applications scriptable ‎ (40 min, ) [CPAN] Uri Guttman (‎uri‎) - ‎Better Perl Code in 65 Minutes‎ (65 min, ) [Methodology]
11:40
11:45 mock - ‎Network Security Tricks with Perl‎ (20 min, ) [Networking] R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎) - ‎ModuleMaker‎ (20 min, ) [CPAN]
12:05
12:10 Peter Sergeant (‎pjlsergeant‎) - ‎Virus detection with Perl‎ (20 min, ) [Networking] Marc Kerr - ‎All I Need to know about Perl Programming I learned from Fairy Tales‎ (20 min, ) [Methodology] Richard Foley (‎richard‎) - ‎Debugging Oracle PL/SQL via the perl command line tool (oradb)‎ (20 min, ) [Databases]
12:30 ‎Lunch‎ (90 min)
14:00 Richard Clamp (‎richardc‎) - ‎Siesta: a MLM using Class::DBI and Email::*‎ (40 min, ) [War] Marty Pauley (‎maokt‎) - ‎Test-driven Perl development‎ (40 min, ) [Testing] Marta Regge - ‎Delivering statistics with DBI Apache/mod_perl‎ (40 min, ) [XML]
14:40
14:45 William Gertz (‎Bill‎) - ‎Managing Enterprise Firewall Configurations‎ (20 min, ) [Networking] Mark Fowler (‎Trelane‎) - ‎Making Test Modules‎ (20 min, ) [Testing] Jo Walsh - ‎Mapping the Wireless Revolution on the Semantic Web‎ (20 min, ) [XML]
15:05
15:10 Philip Newton (‎pne‎) - ‎Building an RFC 1086 simulator using ithreads‎ (20 min, ) [Networking] Thomas Maier (‎hayzer‎) - ‎Perl as a testing tool for CLIs‎ (20 min, ) [Testing] andrea rota - ‎Metadata everywhere: pervasive XML to make pervasive computing a real social and economic advantage‎ (20 min, ) [XML]
15:30 ‎Coffee break‎ (30 min)
16:00 Mark Overmeer (‎markov‎) - ‎Mail::Box : Tutorial Mail Filters‎ (95 min, ) [Networking] Paul Johnson (‎pjcj‎) - ‎Code Coverage - Tales From the Trenches‎ (75 min, ) [Testing] Tom Hukins - ‎Choosing A Templating System For Your Web Project‎ (20 min, ) [XML]
16:20
16:25 Claes Jakobsson (‎claes‎) - ‎Visual Effects - Exploring Imager.pm's dynamic filter loading mechanism‎ (20 min, ) [Audio]
16:45
16:50 Dmitry Karasik (‎McFist‎) - ‎Image processing in Perl graphic applications‎ (20 min, ) [Audio]
17:10
17:15 Paul Mison (‎blech‎) - ‎Managing Digital Music Collections With Perl‎ (20 min, ) [Audio]
17:20 Anton Berezin (‎Grrrr‎) - ‎Many modules, three Perls and one UNIX‎ (40 min, ) [Testing]
17:35
17:40 Guillaume Rousse (‎guillomovitch‎) - ‎Yet Another Perl Biology Toolkit‎ (20 min, ) [War] Ronan Oger - ‎SVGTerm: Building A vector-graphics web app with Perl and SVG.pm‎ (20 min, ) [Audio]
18:00
18:05 Jos Boumans (‎kane‎) - ‎20 Things You May Not Know About Perl‎ (20 min, ) [Methodology] Tim Bunce - ‎DBI - Any Questions?‎ (20 min, ) [Databases] Marco Masetti (‎grubert‎) - ‎aADT, an extension of the framework ‎ (20 min, ) [XML]
18:25
19:00 ‎Authors event at LMET bookshop (Le Monde en Tique)‎ (90 min)
20:30 ‎Speakers dinner‎ (180 min)
23:30

Template talk/schedule last modified at 01:59:25 03-Apr-2007
All content copyright © 2003 Yet Another Society, Inc.
for any question about this site or YAPC::EU 2003, mail to <yapc-help@mongueurs.net>.
XHTML and CSS validation.